Piletina je meso koje domaćice najčešće koriste kada pripremaju ručak. Međutim, ona ume da ispadne suva i da nam pokvari celokupan doživljaj. Zato vam donosimo trik za najsočniju piletinu. Sve što vam treba jeste parče papira za pečenje. Tako će se piletina pržiti u sopstvenom soku i biće sočna i mekana.
- Sastojci:
- 300 g piletine
- so, biber, slatka paprika
- 50 g kačkavalja
- 2 čeri paradajza
- maslac
Priprema:
Sir isecite na tanke kriške, a a čeri na kolutove. Šniclu mesa malo izlupajte čekićem za meso da bude šira.Pposolite, pobiberite i stavite začinku papriku. Preko poređajte sir i kolutove paradajza na jednu stranu, pa preklopite drugom stranom. Papir za pečenje isecite na oblik kruga pa premažite puterom, i sipajte odozgo malo soli, bibera i paprike. Stavite meso na polovinu papira, pa preklopite drugom polovinom. Savijte krajeve da ne bi sadržaj iscureo. Pržite po 5 minuta sa obe strane. Uklonite potom papir i uživajte u najsočnijoj piletini.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE