TAJNA NAJKREMASTIJEG PIREA: Krompir obavezno kuvajte u bujonu, pa dodajte i pavlaku

Ne postoji osoba koja ne voli pire krompir, a pomoću jednostavnih trikova će vam uvek uspeti.

Shutterstock

Od krompira možete da napravite najviše jela, a jedan od najpopularnijih priloga je i pire krompir. Koliko god da se jednostavno pravi, dešava se da ovaj fantastičan prilog ne uspe i da ostane suv. Iskusne domaćice su otkrile sjajne trikove koji će vam pomoći da pire krompir uvek bude savšreno kremast.Tajna je u bujonu, kao i pavlaci za kuvanje. Već smo govorili kako je bujon odličan i kako jednostavno može da poboljša ukus svakom jelu, a pavlaka daje tu kremastu teksturu. 

  • Sastojci: 
  • 6 krompira 
  • 400 ml bujona (kocka za supu) 
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • 2 kašike putera

Priprema: 
U šerpi istopite kocku supe u vreloj vodi. Zatim dodajte krompir koji ste isekli i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte dok krompir ne omekša. Procedite krompir, ali ostavite nekih 200 ml bujona. U proceđeni krompir dodajte bujon, pavlaku za kuvanje i puter. Dobro ispasirajte i najkremastiji pire krompir je spreman. Posolite i pobiberite. 

Izvor: Stvar ukusa