KAKO DA KUVANA PILETINA IZ SALATE BUDE SOČNA: Jednostavni trikovi za koje mnogi ne znaju

Super saveti za sočno kuvano belo meso.
Foto: Shutterstock

Kada dođu vrućine mnogi se opredeljuju za obrok salate, jer se one lako i brzo spremaju, a zastine. Skoro svaka sadrži belo meso, a jedna od najpoznatijih je svakako i Cezar salata. Postoji samo jedna opasnost kada pravite salatu sa belim mesom, a to je da kada se kuva ono često bude suvo. Zato se u njih dodaju majonez i pavlaka. Ali, ako želite da napravite zdraviju i laganiju salatu, onda vam otkrivamo jednostavan trik pomoću kojeg će i kuvano belo meso biti sočnije. 

Sve što treba da uradite jeste da stavite ceo file u šerpu kada se kuva, jer ako stavite isečene komade jer će onda sigurno biti suv. Takođe, postoji još jedna bitna stvar, a to je da koristite sveže meso. Ako ga odmrzavate može da se desi da ukus ne bude onakav kakav ste želeli. 

Postoji još jedna tajna koju znaju samo iskusne domaćice, a to je da iako u receptu stoji da se belo meso kuva, one ga često isprže ili ispeku, jer je tako mnogo ukusnije. 

This browser does not support the video element.

Pikantna pasta sa piletinom Izvor: :intstagram/meg.ofitness

Izvor: Stvar ukusa