KAKO SE PRAVI NAJHRSKAVIJA SLANINA: Proveren recept koji je za kratko vreme postao baš popularan na mrežama

Ako volite slaninu u nastavku teskta pročitajte kako da je napravite da bude savršeno hrskava.

Shutterstock

Šta može biti lakše od prženja slanine?! Ali, ipak to nije tako jednostavno. Često se dešava da ona ostane premekana ili postane suva, kao čips. Ipak, postoji rešenje i za to. Na društvenim mrežama je postao viralan trik za savršeno sočnu i hrskavu slaninu koji uspeva svaki put. Sve što vam treba su dugačke kriške slanine, aluminijumska folija i rerna.

Prvo zagrejte rernu na 180°C, a zatim obložite pleh aluminijumskom folijom. Preko stavite rešetku od rerne. Slaninu uvrtite i poređajte na rešetku sa malim rastojanjem. Zatim pleh prebacite u zagrejanu rernu i pecite nekih 30-35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi, a mast će kapljati na aluminijumsku foliju. Za razliku od prženja u tiganju ne morate da stojite pored šporeta niti da stavljajte slaninu na ubrus da se ocedi od masnoće. 

Ovako hrskavu i sočnu slaninu možete da služite uz kajaganu, sendvič...

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

kako da slanina bude savršeno hrskava  TikTok/noflakeysalt

Izvor: Stvar ukusa