Šta može biti lakše od prženja slanine?! Ali, ipak to nije tako jednostavno. Često se dešava da ona ostane premekana ili postane suva, kao čips. Ipak, postoji rešenje i za to. Na društvenim mrežama je postao viralan trik za savršeno sočnu i hrskavu slaninu koji uspeva svaki put. Sve što vam treba su dugačke kriške slanine, aluminijumska folija i rerna.
Prvo zagrejte rernu na 180°C, a zatim obložite pleh aluminijumskom folijom. Preko stavite rešetku od rerne. Slaninu uvrtite i poređajte na rešetku sa malim rastojanjem. Zatim pleh prebacite u zagrejanu rernu i pecite nekih 30-35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi, a mast će kapljati na aluminijumsku foliju. Za razliku od prženja u tiganju ne morate da stojite pored šporeta niti da stavljajte slaninu na ubrus da se ocedi od masnoće.
Ovako hrskavu i sočnu slaninu možete da služite uz kajaganu, sendvič...
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa