Iskoristite pek papir i nema prskanja ulja prilikom prženja hrane

Kada pržite hranu često se dešava da ulje prska na sve strane, a rešenje tog problema je pek papir.

Shutterstock

Prženje je jedan od najpopularnijih načina pripreme hrane, ali svima smeta prskanje ulja. Ako i vi spadate u ljubitelje pržene i jake hrane, ali vam smetaju fleke od ulja na šporetu, onda imamo super rešenje za vas. Svaka domaćica kod kuće ima pek papir, a on vam pomaže da ispržite ukusnu hranu i još sprečava prskanje ulja, pa će šporet biti čist. 

Pek papir je dobar provodnik toplote, tako da ne ometa ravnomerno pečenje ili prženje hrane. Zato pre nego što krene da pržite nešto, obavezno dno tiganja ili šerpe obložite pek papirom i tek onda sipajte malo ulja. Nakon toga bacite upotrebljeni pek papir. 

Osim što će sprečiti prskanje ulja, mnogo lakše ćete oprati tiganj ili šerpu, jer neće biti previše ulja. 

Pročitajte i ovo: Kako da ulje ne prska prilikom prženja

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Rešava neprijatan miris ribe..  Milica Radović

(StvarUkusa/S.B.)