Ne znate šta da radite sa jajima od Uskrsa? Napravite osvežavajuću salatu sa šunkom i kuvanim jajima

Ako su vam ostala jaja od Uskrsa, napravite osvežavajuću salatu sa njima i šunkom.

Printscreen/YT/Формула Вкуса

Posle Uskrsa obično ostanu skuvana jaja koja nismo pojeli, pa moramo da smišljamo šta ćemo da pripremamo. Ništa ne brinite, Praznik rada kuca na vrata brzo posle najradosnijeg praznika i tada su nam potrebne osvežavajuće salate koje se odlično slažu uz roštilj. Lepo vreme zahteva i laganiju hranu, pa možemo da zabravimo na rusku, ali tu je zato prolećna salata, koja pored jaja sadrži i Našku šunku.

Slobodni danu su stvoreni za uživanje, pogotovo ako je lepo vreme, zato Prvog maja okupite porodicu i prijatelje i napravite nezaboravan roštilj. Neka se sve ori od smeha, radosti i dobrog raspoloženja... Prisetite se dobrih starih vremena, zajedničkih uspomena i dogodovština... Muškarci neka se bave mariniranjem i pečenjem mesa, žene neka spremaju salate, a klinci neka uživaju i grickaju Našku šunku dok ne dođe vreme za glavno jelo.

Sastojci:

  • 3 kuvana jajeta
  • 200 g naške šunke
  • 1/2 paprike babure
  • 10 komada čeri paradajza
  • 1 krastavac
  • 150 g tvrdog sira
  • malo mirođije
  • 3 kašike majoneza

Priprema:

Iseckajte jaja. šunku, papriku, čeri, krastavac i majonez. Sir izrendajte. Sve sastojke pomešajte, pa preko sipajte majonez. Začinite po želji i servirajte u nekoj posudi. 

Izvor: Stvar ukusa