Oživite tradiciju porodičnog doručka

Doručak je od detinjstva najvažniji obrok u danu. Međutim, zbog užurbanog načina života većina ljudi napušta kuću bez doručka, i odmah se prepuštaju obavezama koje nosi dan. Ali, ima li većeg uživanja od ukusnog doručka sa porodicom?

Shutterstock

Doručak je idealna prilika da svi budu na okupu, a uz kvalitetnu hranu i vreme koje provedu jedni sa drugima ovo postaje porodični trenutak za pamćenje. Pripremanje i uživanje u hrani predstavlja sastavni deo naše tradicije i kulture. Bez obzira koliko smo u žurbi kada ustanemo i koliko nas obaveza tog dana čeka, doručak sa porodicom je nešto što se ne preskače, posebno sada kada je priprema tako jednostavna zahvaljujući slajs narezanim trajnim kobasicama iz Neoplanta Delikates ponude (budimska, kulen, fruštuk i čajna, panonska i pikant). Vaše je samo da odaberete omiljeni ukus.

Shutterstock 

Uvek maštoviti ukusi koji osvajaju na prvi zalogaj su ti koji okupljaju porodicu za stolom. Za doručak se obično prave topli sendviči, da bi se zadovoljili prohtevi kako najmlađih tako i onih malo starijih ukućana. Bilo da sendvič pravite u kifli ili na tost hlebu, sa namazima ili bez, postoji jedno pravilo - neka tvoja kombinacija sadrži Neoplanta Delikates slajs sastojak uz koji svaki sendvič dobija neodoljiv ukus i široooko uživanje. Uz Neoplanta Delikates slajs proizvode štedite vreme za pripremu doručka, a pritom znate da pripremate kvalitetan i ukusan proizvod sa visokim procentom mesa.

Shutterstock 

Ukoliko još uvek ne znate na koji način biste iskoristili Neoplanta Delikates slajsproizvode, mi vam nudimo ideju za brze i ukusne sendviče iz rerne. 

Sendviči iz rerne za samo 15 minuta

  • Sastojci:
  • 8 kriški tost hleba
  • 1 paradajz
  • masline
  • 100 g Neoplanta Delikates slajs čajne
  • 100 g Neoplanta Delikates slajs kulena
  • 150 g kačkavalja
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika kisele pavlake
  • malo ulja
  • Sastojci za preliv:
  • 2 jajeta
  • 2 kašike kisele pavlake
  • malo mleka
  • malo soli

Priprema:

Tepsiju malo nauljiti i poređati 4 parčeta hleba, premazati mešavinom pavlake i majoneza, prekriti rendanim kačkavaljem, staviti masline i paradajz, zatim staviti Neoplanta Delikates slajs kulen i čajnu, a nakon toga ponoviti proces ređanja sastojaka izostavljajući meso. Odozgo staviti preostale parčiće hleba. Umutiti sve sastojke za preliv, posuti preko hleba i peći na 180 stepeni 10-15 minuta.

Prijatno!