RUČAK KAO IZ NAJBOLJIH SVETSKIH RESTORANA – MEDALJONI U UMAKU OD PEČURAKA: Jedan sastojak menja ukus na bolje

Predlog za ručak koji ćete obožavati - svinjski medaljoni.

Printscreen/YT/Meat Recipes

Medaljoni u sosu od pečuraka su jelo koje se služi u najpoznatijim svetskim restoranima, ali lako može da se pripremi i kod kuće. Potrebno vam je kvalitetno meso kao što je svinjski file, koje će te spremati u neodoljivom umaku od pečuraka. Meso će biti neverovatno mekano,a ono što ovo jelo čini apsolutno savršenim je upravo sos od pečuraka koji se pravi sa tajnim sastojkom. Kako bi bio što kremastiji koristi se Moja Kravica pavlaka za kuvanje. Svako ko želi da napravi jelo za pamćenje treba da ima Moja Kravica pavlaku za kuvanje u frižideru jer ona obogaćuje svako jelo i sa njom nikada nema greške. Takođe, ovaj ukusni sos od pečuraka možete da koristite i kao preliv za pastu.

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 300 g pečuraka
  • 200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 100 ml bujona
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa kratko ispržite u zagrejanom tiganju u koji ste sipali malo ulja. Zatim izvadite iz tiganja, a onda propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Dodajte i seckane pečurke, pa kada ih propržite, sipajte bujon (1/2 kocke supe pomešajte sa 100 ml vrele vode). Kuvajte 5-7 minuta, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Kada krene da ključa dodajte začine i promešajte, pa kuvajte još 10 minuta. Zatim vratite meso i opet promešajte. Ukrasite seckanim peršunom.

Izvor: Promo