Obrok koji se u brojnim domaćinstvima rado priprema je upravo belo meso, bilo u prženoj ili kuvanoj varijanti. U ovom receptu belo meso je punjeno sirom, spanaćem i slaninom. Možda ćete želeti da napravite pileće belo meso umotano u pršutu, ukoliko niste ljubitelj slanine. Evo i kako da napravite punjenu piletinu!
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 120 g krem sira, omekšanog
- 100 g smrznutog spanaća, odmrznutog, oceđen i isceđen
- 70 g iseckane tikvice
- 200 g iseckane mocarele
- Prstohvat mlevene crvene paprike
- 4 trake slanine, isecite na još 4 trake
- 2 kašike maslinovog ulja
Recept za belo meso punjeno spanaćem i sirom:
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 200°. Veliki pleh obložite folijom. Napravite proreze po širini na pilećem belom mesu, pazeći da ne isečete do kraja. Začinite solju i biberom. Stavite na pripremljeni lim za pečenje.
Pecite piletinu
Pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 35 minuta. Servirajte toplo.
Pročitajte kako da kod kuće napravite originalni pileći giros
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus