Punjeno pileće belo meso je savršen ručak za koji vam neće biti potrebno puno vremena, a sadrži u sebi i meso i sir i povrće. Možda ćete želeti da isprobate i italijanski recept za pileće belo meso. Evo i kako da napravite punjeno pileće belo meso!

Sastojci:

  • 40 g sušenih vrganja
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 ljutika, sitno seckana
  • 1 čen belog luka, sitno isečen
  • 100 g bebi spanaća
  • 150 g rikote
  • 50 g mocarele, krupno narendane
  • 20 g parmezana, sitno narendanog
  • 4 pileća bela, bez kože
  • 4 kriške pršute

Recept za punjeno pileće belo meso

9:38
Korak 1

Prelijte pečurke vodom

Za punjeno pileće belo meso, pečurke istresite u manju činiju, prelijte ključalom vodom tako da ih pokrije, pa ostavite da se natapaju 15 minuta. Pečurke ocedite i iscedite (tečnost sačuvajte i zamrznite da napravite osnovu za sos) i sitno iseckajte.

9:42
Korak 2

Propržite spanać

Zagrejte ulje u tiganju i lagano pecite luk i beli luk 3 minuta. Pojačajte vatru, stavite pečurke i pržite još nekoliko minuta. Dodajte spanać, pojačajte vatru i pržite dok ne usahne i sva tečnost ne ispari. Sipajte u činiju i ostaviti da se ohladi. Umutite sireve i začinite dosta bibera i malo soli. Ostavite na stranu.

9:42
Korak 3

Punite pileće belo meso

Uzmite pileća prsa i isecite mali file sa leđa. Izrežite prorez sa strane svakog komada pilećih prsa, a zatim svaki napunite četvrtinom mešavine spanaća, zatvarajući ga isečenim fileom. Svaki komad punjenog pilećeg belog, pažljivo umotajte u parče pršute i ohladite dok ne bude potrebno. Može se pripremiti do jednog dana unapred.

9:43
Korak 4

Pecite piletinu

Za pečenje, zagrejte rernu na 200 C. Poređajte piletinu u pleh i pecite 20-25 minuta dok pršuta ne bude omekšana na ivicama, sir iscuri i piletina ne bude pečena. Uživajte u punjenom pilećem belom mesu!

Pročitajte kako se prave ZAČINJENA PILEĆA PRSA SA LUKOM

BONUS VIDEO

trik za najsočniju piletinu TikTok/callmebelly

StvarUkusa/L.S.