Punjeno pileće belo meso je savršen ručak za koji vam neće biti potrebno puno vremena, a sadrži u sebi i meso i sir i povrće. Možda ćete želeti da isprobate i italijanski recept za pileće belo meso. Evo i kako da napravite punjeno pileće belo meso!
Sastojci:
- 40 g sušenih vrganja
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 ljutika, sitno seckana
- 1 čen belog luka, sitno isečen
- 100 g bebi spanaća
- 150 g rikote
- 50 g mocarele, krupno narendane
- 20 g parmezana, sitno narendanog
- 4 pileća bela, bez kože
- 4 kriške pršute
Recept za punjeno pileće belo meso
Prelijte pečurke vodom
Za punjeno pileće belo meso, pečurke istresite u manju činiju, prelijte ključalom vodom tako da ih pokrije, pa ostavite da se natapaju 15 minuta. Pečurke ocedite i iscedite (tečnost sačuvajte i zamrznite da napravite osnovu za sos) i sitno iseckajte.
Propržite spanać
Zagrejte ulje u tiganju i lagano pecite luk i beli luk 3 minuta. Pojačajte vatru, stavite pečurke i pržite još nekoliko minuta. Dodajte spanać, pojačajte vatru i pržite dok ne usahne i sva tečnost ne ispari. Sipajte u činiju i ostaviti da se ohladi. Umutite sireve i začinite dosta bibera i malo soli. Ostavite na stranu.
Punite pileće belo meso
Uzmite pileća prsa i isecite mali file sa leđa. Izrežite prorez sa strane svakog komada pilećih prsa, a zatim svaki napunite četvrtinom mešavine spanaća, zatvarajući ga isečenim fileom. Svaki komad punjenog pilećeg belog, pažljivo umotajte u parče pršute i ohladite dok ne bude potrebno. Može se pripremiti do jednog dana unapred.
Pecite piletinu
Za pečenje, zagrejte rernu na 200 C. Poređajte piletinu u pleh i pecite 20-25 minuta dok pršuta ne bude omekšana na ivicama, sir iscuri i piletina ne bude pečena. Uživajte u punjenom pilećem belom mesu!
Pročitajte kako se prave ZAČINJENA PILEĆA PRSA SA LUKOM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem