Pileća prsa koja su dobro začinjena nemaju težak postupak pravljenja, baš kao super recept za štedljive domaćice – jeftino jelo od krompira i slanine. Uz dodatke crvenog luka i malo belog luka aroma neće moći da omane, puter, mleko i pavlaka za kuvanje doprineće slasnosti jela, tako da viljuška samo prolazi kroz pileća prsa koja možete da napravite i sami kod kuće. Pogledajte video za detaljan prikaz, a mi vam donosimo sastojke i pripremu.

Sastojci:

  • 20 ml ulja
  • 90 g putera
  • 700 g pilećih prsa
  • 20 g crnog bibera
  • 30 g soli
  • 20 g belog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 150 ml bujona od povrća
  • 10 ml soka od limuna
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 5 g muskatnog oraščića
  • 30 g peršuna
  • 1 l vode
  • 100 ml mleka

Recept za začinjena pileća prsa sa lukom:

Pileća prsa blago zasecite nožem pa prelijte mlekom na tanjiru. Na zagrejano ulje na srednjoj temperaturi, u tiganj dodajte komadić masalca dok se ne istopi, a potom ubacite pileća prsa. Izvadite ih na tanjir kada porumene, nakon 10 minuta. U tiganj ubacite preostali maslac, istopite ga, a zatim dodajte iseckani beli luk, a zatim crni luk. Malo ih prodinstajte pa dodajte povrtni bujon i sok od isceđenog limuna. Ubacite pavlaku za kuvanje i sve promešajte, a zatim ubacite so, biber i muskatni oraščić. Promešajte sve zajedno pa dodajte peršun, a potom ubacite pileća prsa i natopite ih sosom iz tiganja. Poklopite tiganj poklopcem i ostavite da se krčka 10 minuta. Poslužite ih prelijte ostatkom sosa. Uživajte!

Pročitajte i SVINJETINA U KREMASTOM SOSU SA SENFOM: Sočno meso krčka se zajedno sa sočivom

BONUS VIDEO:

Milica Radović Zapečena boranija sa slaninom

StvarUkusa: L.S.