Pileća prsa koja su dobro začinjena nemaju težak postupak pravljenja, baš kao super recept za štedljive domaćice – jeftino jelo od krompira i slanine. Uz dodatke crvenog luka i malo belog luka aroma neće moći da omane, puter, mleko i pavlaka za kuvanje doprineće slasnosti jela, tako da viljuška samo prolazi kroz pileća prsa koja možete da napravite i sami kod kuće. Pogledajte video za detaljan prikaz, a mi vam donosimo sastojke i pripremu.
Sastojci:
- 20 ml ulja
- 90 g putera
- 700 g pilećih prsa
- 20 g crnog bibera
- 30 g soli
- 20 g belog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 150 ml bujona od povrća
- 10 ml soka od limuna
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 5 g muskatnog oraščića
- 30 g peršuna
- 1 l vode
- 100 ml mleka
Recept za začinjena pileća prsa sa lukom:
Pileća prsa blago zasecite nožem pa prelijte mlekom na tanjiru. Na zagrejano ulje na srednjoj temperaturi, u tiganj dodajte komadić masalca dok se ne istopi, a potom ubacite pileća prsa. Izvadite ih na tanjir kada porumene, nakon 10 minuta. U tiganj ubacite preostali maslac, istopite ga, a zatim dodajte iseckani beli luk, a zatim crni luk. Malo ih prodinstajte pa dodajte povrtni bujon i sok od isceđenog limuna. Ubacite pavlaku za kuvanje i sve promešajte, a zatim ubacite so, biber i muskatni oraščić. Promešajte sve zajedno pa dodajte peršun, a potom ubacite pileća prsa i natopite ih sosom iz tiganja. Poklopite tiganj poklopcem i ostavite da se krčka 10 minuta. Poslužite ih prelijte ostatkom sosa. Uživajte!
BONUS VIDEO:
StvarUkusa: L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem