Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KAKO DA NAPRAVITE PILEĆA PRSA KOD KUĆE: Domaća šunka koja je gotova brzo, a ne zahteva puno muke 

Ako volite pileća prsa sada možete da ih napravite kod kuće.

 Kako se prave pileća prsa Izvor: Printscreen/YT/ Gute Rezepte

Umesto kupovne sada probajte da napravite domaću šunku. Pileća prsa su odlična sa vrućim hlebom, kajmakom... Sve što vam je potrebno jeste belo meso, bataci i začini. Brzo i lako se pravi, a ukus će vas oduševiti. Možete da služite i kao predjelo sa domaćim čvarcima i sirom.

Sastojci:

  • 650 g mlevenog belog mesa
  • 600 g bataka
  • 1,5 kašičica soli
  • oko 120 ml vode
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sipajte mleveno belo meso u neku posudu, a batak isecite sitno, kao da je mleven. Posolite i prelijte ledenom vodom. Rukama sve dobro sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2-3 sata. Dobro sjedinite, pa podelite na 2 dela. Umotajte u providan celofan i oblikujte valjak. Zavešite koncem krajeve. Umotajte i sredinu šunke (pogledaj video). Stavite šunku u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte na umerenoj temperaturi. Vodite računa da na vreme izvadi šunku, jer voda ne sme da proključa. Sipajte u tepsiju ledenu vodu i ohladite šunku, Kada se ohladi, obrišite, stavaite u frižider i neka stoji ceo dan, pa izvadite iz celofana.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti