Najprostiji recept za testo, ne trebaju vam ni kvasac, ni jaja, a ni mleko. Samo pomešajte vodu i brašno i umesite. Napravite savršene lepinje koje možete da servirate sa kajmakom i svežim paradajzom. Sastojke već imate kod kuće, ne morate ni do radnje da idete. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 120 ml ključale vode
  • 5 kašika hladne vode

Za premazivanje: 

  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike ulja 
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

U brašno dodajte postepeno prvo vruću vodu, promešajte, a zatim i hladnu. Umesite testo, pa ga malo nauljite, poklopite i ostavite da odmori sat vremena. Razvucite testo u obliku pravouganika. Pomešajte ulje, brašno i so da nema grudvica i tom smesom premažite testo. Urolajte, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite i pecite na malo ulja. 

Izvor: Stvar ukusa