Najprostiji recept za testo, ne trebaju vam ni kvasac, ni jaja, a ni mleko. Samo pomešajte vodu i brašno i umesite. Napravite savršene lepinje koje možete da servirate sa kajmakom i svežim paradajzom. Sastojke već imate kod kuće, ne morate ni do radnje da idete.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 120 ml ključale vode
- 5 kašika hladne vode
Za premazivanje:
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U brašno dodajte postepeno prvo vruću vodu, promešajte, a zatim i hladnu. Umesite testo, pa ga malo nauljite, poklopite i ostavite da odmori sat vremena. Razvucite testo u obliku pravouganika. Pomešajte ulje, brašno i so da nema grudvica i tom smesom premažite testo. Urolajte, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite i pecite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem