Ništa lepše od domaćeg testa koji ste sami umesili, a tek miris koji se širi kućom prilikom pečenja. Lepinjice sa semenkama biće izuzetno hrskave i mekane, a ostaće sveže i narednog dana. Odlična su zamena za hleb, a mogu i da posluže za sendviče.
Sastojci:
- 18 g pekarskog kvasca
- 150 ml toplog mleka
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mlake vode
- 700 g brašna
- prstohvat soli
- susam, semenke
Priprema:
Kvasac stavite u činiju, pa mu dodajte šećer, toplo mleko i vodu i dve kašike ulja. Dobro sve sjedinite i dodajte brašno i malo soli. Mešajte da dobijete testo, a ukoliko ima potrebe dodajte još brašna. Mesite da dobijete glatko testo. Poklopite i ostavite da odstoji 2 sata. Nakon ovog vremena ponovo malo premesite i podelite u 10 jednakih delova. Formirajte lepinjice i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih s malo ulja i ostavite da odstoje 25 minuta. Razmutite zumacne kojim ćete ih namazati, pa pospite susamom i ostalim semenkama. Pecite u rerni na 220 C nekih 15-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus