Ništa lepše od domaćeg testa koji ste sami umesili, a tek miris koji se širi kućom prilikom pečenja. Lepinjice sa semenkama biće izuzetno hrskave i mekane, a ostaće sveže i narednog dana. Odlična su zamena za hleb, a mogu i da posluže za sendviče. 

Sastojci:

  • 18 g pekarskog kvasca
  • 150 ml toplog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml mlake vode
  • 700 g brašna
  • prstohvat soli
  • susam, semenke

Priprema:

Kvasac stavite u činiju, pa mu dodajte šećer, toplo mleko i vodu i dve kašike ulja. Dobro sve sjedinite i dodajte brašno i malo soli. Mešajte da dobijete testo, a ukoliko ima potrebe dodajte još brašna. Mesite da dobijete glatko testo. Poklopite i ostavite da odstoji 2 sata. Nakon ovog vremena ponovo malo premesite i podelite u 10 jednakih delova. Formirajte lepinjice i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih s malo ulja i ostavite da odstoje 25 minuta. Razmutite zumacne kojim ćete ih namazati, pa pospite susamom i ostalim semenkama. Pecite u rerni na 220 C nekih 15-ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa