Domaći hrskavi štapići sa maslinama idelano su rešenje za doručak, a obradovaće i one najmlađe. Ovako spremljene grickalice možete praviti baš za svaku priliku i jesti za užinu ili večeru, a odlično su rešenje i za predjelo na proslavama.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 350 ml tople vode
- 10 g suvog kvasca
- 100 g maslina
- 50 g parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičisa soli
- 1 kašičica šećera
- susam, semenke lana
- 1 jaje
Priprema:
U činiju sipajte kvasac pa mu dodajte mlaku vodu, so, šećer i ulje. Pomešajte sastojke, lagano im dodajte brašno, pa potom umesite dok ne dobijete glatko testo. Testo pokrijte i ostavite najviše sat vremena, ali vodite računa da se ne udvostruči. Nakon toga još malo ga premesite, pa oglagijom razvucite u pravougaonik. Na donju polovinu testo pospite seckanim maslinama i parmezanom. Preklopite gornjom polovinom. Isecite ga na trake oko 1 cm širine. Uvrćite ih oko ose držeći za krajeve i ređajte na pleh, prethodno obložen pek papirom. Umutite jaje i premažite štapiće, pa ih pospite susamom i semenom lana. Pecite na 200 C 15 do 20 minuta dok lepo ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus