Hrskavi đevrek uz jogurt idealan je za početak dana. Većini je prvi izbor kada uđu u pekaru, a sa ovim receptom imaćete još lepši đevrek u svom domu. Jednostavno se priprema, a ostaće svež i do večere. 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 75 g putera
  • 70 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 5 g soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 550 g brašna

Priprema:

U blender razbite 3 cela jajeta, dodajte šećer, kvasac, so, rastopljeni puter i mleko. Izmiksujte da se svi sastojci dobro sjedine. Prespite u činiju sa brašnom i sve umesite da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji jedan sat. Nakon tog vremena testo podelite u 12 jednakih delova i oblikujte loptice. Ostavite još 15 minuta da "odmore". Razvucite oklagijom, premažite sa malo putera i sekaćem sa picu napravite male proreze u testu. Urolajte u uvijte u krug. Poređajte sve u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Poktijte krpom i ostavite da odstoje još nekih 20 minuta. Pre pečenja ih premažite jednim žumancetom i po želji pospite susamom. Pecize na 108 C stepeni nekih 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa