Hrskavi đevrek uz jogurt idealan je za početak dana. Većini je prvi izbor kada uđu u pekaru, a sa ovim receptom imaćete još lepši đevrek u svom domu. Jednostavno se priprema, a ostaće svež i do večere.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 75 g putera
- 70 g šećera
- 250 ml mleka
- 5 g soli
- 10 g suvog kvasca
- 550 g brašna
Priprema:
U blender razbite 3 cela jajeta, dodajte šećer, kvasac, so, rastopljeni puter i mleko. Izmiksujte da se svi sastojci dobro sjedine. Prespite u činiju sa brašnom i sve umesite da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji jedan sat. Nakon tog vremena testo podelite u 12 jednakih delova i oblikujte loptice. Ostavite još 15 minuta da "odmore". Razvucite oklagijom, premažite sa malo putera i sekaćem sa picu napravite male proreze u testu. Urolajte u uvijte u krug. Poređajte sve u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Poktijte krpom i ostavite da odstoje još nekih 20 minuta. Pre pečenja ih premažite jednim žumancetom i po želji pospite susamom. Pecize na 108 C stepeni nekih 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom