Bilo da ih jedete sa kajmakom, sirom, džemom ili same, mekike su odličan izbor za doručak. Sada ih napravite još brže uz ovaj recept. Nema čekanja da testo narasta, čim se zamesi možete da pržite mekike. Evo postupka.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 7 kašika kisele pavlake
- so
- 450 g brašna
- 15 g praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa pavlakom i soli. Potom dodajte brašno sa praškom za pecivo pa umesite testo rukama. Ratvucite testo oklagijom na pobrašnjenoj površini. Isecite na deblje trake, a trake na trouglove (pogledajte u galeriji). Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Izvor: Stvar ukusa
Jednostavna fokača sa kulenom i sirom
Kako da testo naraste bez kvasca - 2 brza trika koja provereno deluju
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama