Jedno testo za sve...Uverite se koliko je ukusno i mekano, a može da stoji u frižideru i do nedelju dana.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 250 dl mleka
- 1 pakovanje svežeg kvasca (50 g)
- 2 čaše jogurta
- 3 jaja
- 2 šoljice ulja
Priprema:
Sve sastojke dobro sjedniti u jednoj većoj posudi. Umesiti mekano testo.
Namazati najlon kesu uljem sa unutrašnje strane i u namazanu kesu izručiti testo. Kesu sa testom staviti u dublji sud, poklopiti i staviti u frižider da stoji najmanje 7 sati pre upotrebe.
Od ovako umešenog testa možete praviti gotovo sve slatke i slane đakonije od testa. Krofne, mekike, pancerote... Sve je odličnog ukusa, mekano, narasta kao ludo...
Kad ovako spremite testo ne morate ga odmah iskoristiti. Stavite ga u frižider i pecite svakog dana samo onoliko koliko vam treba. Uvek ćete imati brzo spremnu večeru ili doručak. Testo ovako možete čuvati do nedelju dana u frižideru.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem