Ako ovaj sir poslužite kao predjelo na nekoj proslavi, svi će vas pitati gde ste kupili. Kada čuju da je domaći, moraćete svima da delite recept, pogotovo što je priprema jednostavna. Sastojci koji su vam potrebni su jeftini, tako da ćete za male pare naprviti odličan sir.
Ako želite da isprobavate da pravite sireve, onda predlažemo i recept za čuveni čedar.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 1/2 kašičice soli
- 3 jajeta
- 200 g kisele pavlake
Priprema:
Mleko posolite i dobro promešajte, pa stavite da provri. Jaja umutite sa pavlakom, pa dodajte u mleko. Smanjite temperaturu na srednju i kuvajte oko 5 minuta. Na činiju stavite cediljku, preko gazu i sipajte sir. Špatulom pritisnite da se ocedite voda, pa zatvorite gazu. Na tanjir stavite posudu sa šupljikavim dnom i stavite sir sa gazom. Dobro ga pritisnite i stavite u frižider na 4-5 sati.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus