Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus. 

Trik je toliko jednostavan, a dobar da ćete se pitati zašto stalno niste tako pripremali. Sve što treba da uradite je da krompir uvaljate u prezle i tako ispečete. Posle upotrebe, rernu operite na najlakši način bez ribanja kako biste sebi olakšali spremanje kuhinje.

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica italijasnkog začina
  • 1,5 kašičica soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • prezle

Priprema:

Krompir isecite po želji, pa stavite u posudu. Sipajte ulje i začine i dobro promešajte rukama da se sve lepo sjedini i upije. Zatim svaki krompir dobro uvaljajte u prezle i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa