Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
Trik je toliko jednostavan, a dobar da ćete se pitati zašto stalno niste tako pripremali. Sve što treba da uradite je da krompir uvaljate u prezle i tako ispečete. Posle upotrebe, rernu operite na najlakši način bez ribanja kako biste sebi olakšali spremanje kuhinje.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica italijasnkog začina
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike maslinovog ulja
- prezle
Priprema:
Krompir isecite po želji, pa stavite u posudu. Sipajte ulje i začine i dobro promešajte rukama da se sve lepo sjedini i upije. Zatim svaki krompir dobro uvaljajte u prezle i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus