Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO ZGUSNUTI FIL AKO JE PREVIŠE REDAK: 1 sastojak rešava problem svih domaćica - iznenadiće vas

Ako vam se čini da je fil za tortu ili kolače previše redak, evo jednostavnog rešenja.

 Kako da zgusnete fil za poslastice Izvor: Shutterstock

Za pripremu ukusnih torti i kolača neophodno je da fil bude dovoljno čvrst da ne iscuri. Međutim, nekada se može desiti, čak i iskusnijim domaćicama, da fil bude previše redak. Ali ne brinite, rešenje postoji i veoma je jednostavno.

Možda će vas zanimati

Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin pa će i više uticati na ukus fila.

Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.

Fil za tortu zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim postepeno dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode. Mešavinu dodajte filu konstantno mešajući dok ne dostigne željenu gustinu. Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hm

Sve to stoji.. Ali, mozete koristiti i mleko umesto vode i isto tako mozete dodati puding (zavisno od ukusa fila, ali imate i ukus slatke pavlake koji se uklapa u sve i taj trebati imati kao pomoc uvek), razblaziti u cetvrtini tecnosti od uobicajenog i pomesati sa vrucim filom uz mesanje na toploj vatri da se lepo ujednaci...

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti