Obogatite ukus vaših kolača i torti ovim ukusnim i kremastim filom od bele čokalade.

Ako ne volite belu čokoladu možete po želji da koristite i crnu.

Potrebni sastojci:

450 g putera

2 šolje komadića bele čokolade

Priprema:

U manju šerpicu stavite puter i komadiće bele čokolade i sve stavite na šporet da se topi na niskoj temperaturi, povremeno mešajte. Puter i bela čokolada će se tokom topljenja razdvojiti, a kad je sve otopljeno ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta.

Pogledajte i Kako da zgusnete fil za poslastice

Nakon toga fil stavite u frižider na najmanje 3 sata da se u potpunosti stvrdne. Pre upotrebe ostavite fil da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim sipajte u posudu za mućenje i mutite mikserom dok ne dobijete divnu penastu smesu. Koristite za kolače i torte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Lifepress magazin