Obogatite ukus vaših kolača i torti ovim ukusnim i kremastim filom od bele čokalade.
Ako ne volite belu čokoladu možete po želji da koristite i crnu.
Potrebni sastojci:
450 g putera
2 šolje komadića bele čokolade
Priprema:
U manju šerpicu stavite puter i komadiće bele čokolade i sve stavite na šporet da se topi na niskoj temperaturi, povremeno mešajte. Puter i bela čokolada će se tokom topljenja razdvojiti, a kad je sve otopljeno ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta.
Nakon toga fil stavite u frižider na najmanje 3 sata da se u potpunosti stvrdne. Pre upotrebe ostavite fil da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim sipajte u posudu za mućenje i mutite mikserom dok ne dobijete divnu penastu smesu. Koristite za kolače i torte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepress magazin
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese