Ovaj čokoladni fil je f-e-n-o-m-e-n-a-l-a-n i pravićete ga uvek!
Potrebno je:
1 l mleka
500 g šećera
50 g čokolade
200 g margarina
4 lista oblande
malo soli
Priprema:
U veću šerpu sipati mleko, dodati šećer i staviti na šporet da se kuva. U pola kuvanja dodati čokoladu i margarin kao i malo soli i kuvati na laganoj vatri dok se ne pretvori u karamel i zgusne. Skloniti sa vatre, i premazati 3 lista oblande (onaj deo sa rupicama). Četvrtom pokriti tako da rupice idu na rupice. Preko obandi možete sipati preliv čokolade. Oblande pritisnuti par sati da se stegnu i ohlade. Seći na štangle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus