Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspeva svaki put: Recept za najkremastiji fil za oblandu

Čak iako ste početnik napravićete slasnu čokoladnu poslasticu.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ovaj čokoladni fil je f-e-n-o-m-e-n-a-l-a-n i pravićete ga uvek!

Potrebno je: 

1 l mleka

500 g šećera

50 g čokolade

200 g margarina

4 lista oblande

malo soli

Priprema:

U veću šerpu sipati mleko, dodati šećer i staviti na šporet da se kuva. U pola kuvanja dodati čokoladu i margarin kao i malo soli  i kuvati na laganoj vatri dok se ne pretvori u karamel i zgusne. Skloniti sa vatre, i premazati 3 lista oblande (onaj deo sa rupicama). Četvrtom pokriti tako da rupice idu na rupice. Preko obandi možete sipati preliv čokolade. Oblande pritisnuti par sati da se stegnu i ohlade. Seći na štangle.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti