Dok pravite kolače u njih stavljate sirove sastojke koji mogu biti opasni za vaše zdravlje. Ukoliko u smesu za kolače stavljate sirova jaja, postoji mogućnost od salmonele koja izaziva dijareju, povraćanje i druge opasne simptome. Kada se jaja termički obrade, mogućnost od salmonele je veoma niska.
Pogledajte i Kako da zgusnete fil za poslastice
U većinu kolača se stavljaju jaja, a ona mogu loše da utiču na vaše zdravlje ukoliko nisu termički obrađena ili dovoljno skuvana.
Prema tome drugi put kada poželite da poližete kašiku ili nastavak od miksera dok pravite kolače setite se ovog članka i nemojte to uraditi.
Pogledajte i Kako da brzo uklonite fil ili testo sa žice miksera
Ako u kolač i ne stavljate sirova jaja, ne bi trebalo da ližete smesu, jer sigurno stavljate brašno i druge sastojke od kojih može da vam bude loše i da vas zaboli stomak.
Radije se strpite dok kolač bude gotov i uživajte u njemu bez straha da biste se mogli razboleti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Ljepota.ba
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese