Dok pravite kolače u njih stavljate sirove sastojke koji mogu biti opasni za vaše zdravlje. Ukoliko u smesu za kolače stavljate sirova jaja, postoji mogućnost od salmonele koja izaziva dijareju, povraćanje i druge opasne simptome. Kada se jaja termički obrade, mogućnost od salmonele je veoma niska.
Pogledajte i Kako da zgusnete fil za poslastice
U većinu kolača se stavljaju jaja, a ona mogu loše da utiču na vaše zdravlje ukoliko nisu termički obrađena ili dovoljno skuvana.
Prema tome drugi put kada poželite da poližete kašiku ili nastavak od miksera dok pravite kolače setite se ovog članka i nemojte to uraditi.
Pogledajte i Kako da brzo uklonite fil ili testo sa žice miksera
Ako u kolač i ne stavljate sirova jaja, ne bi trebalo da ližete smesu, jer sigurno stavljate brašno i druge sastojke od kojih može da vam bude loše i da vas zaboli stomak.
Radije se strpite dok kolač bude gotov i uživajte u njemu bez straha da biste se mogli razboleti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Ljepota.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus