Letnji koktel
U blender ubacite nekoliko kockica leda, dodajte 200 ml soka od limuna ipo 350 ml votke i jednako toliko hladnog piva. Sve izmešajte u blenderu i poslužite u hladnim čašama.
Lubenica s pivom
Tri kilograma lubenice najprije očistite a zatim izmiksajte u blenderu. Dodajte šećer i mešajte dok se ne rastopi. Kad je gotovo, stavite sve u frižider na hlađenje. Nakon toga, dodajte liker (najbolje Maraschino) i 1,5 l piva, pomešajte i poslužite.
Pogledajte i Ovi kokteli su se proslavili zahvaljujući filmovima i serijama
Black Velvet
Ovaj koktel je vrlo jednostavno napraviti. Pomešajte tamno pivo i šampanjac u razmeri 1:1. U kriglu se najpre stavlja šampanjac, a potom i crno pivo. Piti jako hladno!
Hangman's Blood
Evo jednog pravog muškog koktela. Krigla od pola litre se ispuni džinom, rumom, viskijem, brendijem i crnim vinom. Ostatak se lagano dopuni miksom svetlog piva i šampanjca - i uživanje može da počne.
Pogledajte i 8 blagodeti piva
Michelada
Još jedan koktel koji možemo dodati kategoriji muških koktela. Ovaj „Meksikanac“ pravi se tako da se u kriglu sipaju limunov sok, zatim malo tabaska, sojinog i vorčester sosa , a na kraju se svemu tome doda svetlo pivo.
Limunada s pivom
U manjoj posudi zagrejte ¾ šoljice vode s ½ šoljice šećera. Mešajte i kuvajte sve dok se šećer ne rastopi. Nakon toga rashladite i pomešajte s ¾ šoljice limunovog soka. Kad je sve to gotovo, sipajte u čaše i dolijte pivo.
Pogledajte i Kako vas pivo može prolepšati
Crveno oko
30 ml votke, 180 ml soka od paradajza, 350 ml piva i jedno jaje - ono su što vam treba za ovaj koktel. Votku sipajte u rashlađenu kriglu i dodajte sok od paradajza. Otvorite flašu piva i sipajte je u kriglu. Na kraju ubacite jedno jaje i pijte bez mešanja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Punkufer
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom