Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA DA URADITE AKO STE PRESOLILI KISELI KUPUS: Nema potrebe da ga bacate, samo u njega dodajte ovo magično povrće

Najjednostavniji način da spasite presoljen kiseli kupus.

 Kako spasiti presoljen kiseli kupus Izvor: Shutterstock

Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo - sarme. To se uglavnom dešava kada kiseli kupus pripremate prvi ili drugi put. Vremenom i vežbanjem učite da pogodite prave proporcije. 

Možda će vas zanimati

Međutim postoji rešenje, a ono nije da bacite sav kiseli kupus. Naime, postoji povrće koje apsorbuje puno soli. To su, na primer, šargarepa i zeleni paradajz. Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom i dodajte u kupus. Tako će upiti višak soli.

Ako je vaš kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa morate na kratko potopiti u ključalu vodu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti