Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE SAVRŠEN KISELI KUPUS RIBANAC U TEGLI - SITNO RENDAN I BOGAT UKUS: Najbolji za podvarak, još bolji za salatu!

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pored kiselog kupusa i ribanac je nezaobilazan u srpskoj zimnici.

Kako se kiseli kupus ribanac 1229436757 Izvor: Shutterstock

Ukoliko živite u stanu, a nemate podrum ili ostavu gde biste odložili bure sa kiselim kupusom, predlažemo vam da napravite ribanac u tegli. Brže je, jednostavnije, i teglu možete čuvati u frižideru ili na terasi tokom zime.

Sastojci:

  • 1-2 glavice kupusa (zavisno koliko želite ribanca)
  • so
  • 2-3 tegle

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kupus izrendajte i posolite. Na 1 kg kupusa 1 puna supena kašika soli. Promešajte rukama. Prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 2 sata da poprimi slanoću. Ukoliko nije dovoljno slano posolite. Punite tegle. Rukom slobodno gnječite kako bi više stalo. Kupus će otpustiti vodu, međutim ukoliko ne otpusti dovoljno dodajte malo u tegle. Tegle nemojte zatvarati prvih 7 dana dok se ne završi vrenje. Zatim stavite poklopce i odložite.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti