Ukoliko živite u stanu, a nemate podrum ili ostavu gde biste odložili bure sa kiselim kupusom, predlažemo vam da napravite ribanac u tegli. Brže je, jednostavnije, i teglu možete čuvati u frižideru ili na terasi tokom zime.
Sastojci:
- 1-2 glavice kupusa (zavisno koliko želite ribanca)
- so
- 2-3 tegle
Priprema:
Kupus izrendajte i posolite. Na 1 kg kupusa 1 puna supena kašika soli. Promešajte rukama. Prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 2 sata da poprimi slanoću. Ukoliko nije dovoljno slano posolite. Punite tegle. Rukom slobodno gnječite kako bi više stalo. Kupus će otpustiti vodu, međutim ukoliko ne otpusti dovoljno dodajte malo u tegle. Tegle nemojte zatvarati prvih 7 dana dok se ne završi vrenje. Zatim stavite poklopce i odložite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus