Sladak kupus je jedno od onih jela na kojem su generacije odrastale.To je jelo na kašiku, koje će vam ugrejati stomak i dati vam potrebne vitamine. Kupus je namirnica koja se zimi često koristi, jedemo ga sa sarmama, kao salatu uz pasulj, ukiseljen...Danas isprobajte recept za slatki kupus. Ukoliko niste pravili do sada videćete kako je jednostavno.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 1 zelena paprika
- 2 šargarepe
- 1 koren i list peršuna
- 1 koren celera
- 1 veći krompir
- 2 kašike ajvara
- 5 čena belog luka
- so
- mlevena slatka paprika
- tucana paprika
Priprema:
Isecite kupus i stavite u šerpu. Povrće isecite na kockice, šargarepu na kolutove, luk na sitno. Na isečen kupus dodati luk, ubaciti zelenu papriku, šargarepu, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka. Naliti vodom i ostaviti da se kuva oko 30-40 min. Nema potrebe da mešate. Ubaciti seckan paradajz ili paradajz iz flaše. Dodati so i 2 kašike ajvara.
U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna, pa propržiti dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Dodati ostatak belog luka, sitno naseckan. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus