Ako nemate ideju šta da pripremate - pileći paprikaš je uvek pravo rešenje. Klasično jelo na kašiku koje se sastoji od krompira i piletine je nešto što svi vole i svima prija. Začine stavite po vašem i ukusu vaših ukućana.
Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća zelena paprika
- 1 veća šargarepa
- 4 krompira
- 1 veći paradajz
- so, biber
- malo mlevene crvene i tucane ljute paprike
- lovorov list
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, papriku i šargarepu na kolutove. Kad se proprži dodati meso i doliti malo vode. Krčkati 40 min, dodati krompir i na kocke oljušten paradajz, papriku mlevenu i tucanu, mleven biber, lovorov list. Kuvati dok se skuva i krompir. Posoliti ili po želji staviti malo suvog začina. Naseckati peršunov list.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan