Ako nemate ideju šta da pripremate - pileći paprikaš je uvek pravo rešenje. Klasično jelo na kašiku koje se sastoji od krompira i piletine je nešto što svi vole i svima prija. Začine stavite po vašem i ukusu vaših ukućana.

Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća zelena paprika
  • 1 veća šargarepa
  • 4 krompira
  • 1 veći paradajz
  • so, biber
  • malo mlevene crvene i tucane ljute paprike
  • lovorov list
  • peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk, papriku i šargarepu na kolutove. Kad se proprži dodati meso i doliti malo vode. Krčkati 40 min, dodati krompir i na kocke oljušten paradajz, papriku mlevenu i tucanu, mleven biber, lovorov list. Kuvati dok se skuva i krompir. Posoliti ili po želji staviti malo suvog začina. Naseckati peršunov list.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja