Ako nemate ideju šta da pripremate - pileći paprikaš je uvek pravo rešenje. Klasično jelo na kašiku koje se sastoji od krompira i piletine je nešto što svi vole i svima prija. Začine stavite po vašem i ukusu vaših ukućana.
Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća zelena paprika
- 1 veća šargarepa
- 4 krompira
- 1 veći paradajz
- so, biber
- malo mlevene crvene i tucane ljute paprike
- lovorov list
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, papriku i šargarepu na kolutove. Kad se proprži dodati meso i doliti malo vode. Krčkati 40 min, dodati krompir i na kocke oljušten paradajz, papriku mlevenu i tucanu, mleven biber, lovorov list. Kuvati dok se skuva i krompir. Posoliti ili po želji staviti malo suvog začina. Naseckati peršunov list.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus