Pite su uvek popularne, kako posne tako i mrsne, a evo jedne od koje nećete ostati ravnodušni kad je jednom probate. Priprema je neverovatno laka da će uspeti i manje iskusnim domaćicama, pa čak i onima koje nikada nisu do sada pravile pitu.
- Sastojci:
- 1 pakovanje tanjih kora
- 1 struk praziluka
- 200 g spanaća
- 100 g pirinča
- ulje
- so, biber
Priprema:
Luk i spanać iseckati na krupnije pa propržiti da omekša. U to ubaciti baren pirinač. Izmešati, posloliti i pobiberiti. List gotove kore raširiti na sto, pouljiti pa dodati drugu koru. Na nju staviti dve kašike nadeva pa raširiti po celoj kori. Uviti i ređati u podmazati u pleh obložen pek papirom. Iseći rolnice na manje rolnice, premazati uljem i peći na 200 stepeni 30-40 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus