Pite su uvek popularne, kako posne tako i mrsne, a evo jedne od koje nećete ostati ravnodušni kad je jednom probate. Priprema je neverovatno laka da će uspeti i manje iskusnim domaćicama, pa čak i onima koje nikada nisu do sada pravile pitu.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje tanjih kora
  • 1 struk praziluka
  • 200 g spanaća
  • 100 g pirinča 
  • ulje
  • so, biber

Priprema:

Luk i spanać iseckati na krupnije pa propržiti da omekša. U to ubaciti baren pirinač. Izmešati, posloliti i pobiberiti. List gotove kore raširiti na sto, pouljiti pa dodati drugu koru. Na nju staviti dve kašike nadeva pa raširiti po celoj kori. Uviti i ređati u podmazati u pleh obložen pek papirom. Iseći rolnice na manje rolnice, premazati uljem i peći na 200 stepeni 30-40 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE