Za božićni post ili Svetog Nikolu napravite ovu brzu posnu tortusa suvim voćem i keksom. Pravi se super brzo i lako, a ukus je fantastičan. Umesto suvog voća možete da koristite sveže voće i tako dobiti potpuno drugačiju poslasticu.
- Sastojci:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml soka od pomorandže
- ekstrat ruma
- 100 g posnog margarina
- Još je potrebno:
- 200 g posnog šlaga
- voda za šlag
- 200 g kokosa
- suvo voće po izboru
Priprema:
U mleveni keks dodati orahe, kakao, sok, rum i otopljen margarin. Izmešati rukom pa na poslužavniku oblikovati tortu. Umutiti šlag sa vodom, dodati kokos i umešati. Rasporediti šlag preko torte. Odozgo rasporediti po želji seckano suvo voće i ukrasiti po želji. Ostaviti preko noći da se stegne u frižideru. Seći po želji štangle ili kocke.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem