Za božićni post ili Svetog Nikolu napravite ovu brzu posnu tortusa suvim voćem i keksom. Pravi se super brzo i lako, a ukus je fantastičan. Umesto suvog voća možete da koristite sveže voće i tako dobiti potpuno drugačiju poslasticu.
- Sastojci:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml soka od pomorandže
- ekstrat ruma
- 100 g posnog margarina
- Još je potrebno:
- 200 g posnog šlaga
- voda za šlag
- 200 g kokosa
- suvo voće po izboru
Priprema:
U mleveni keks dodati orahe, kakao, sok, rum i otopljen margarin. Izmešati rukom pa na poslužavniku oblikovati tortu. Umutiti šlag sa vodom, dodati kokos i umešati. Rasporediti šlag preko torte. Odozgo rasporediti po želji seckano suvo voće i ukrasiti po želji. Ostaviti preko noći da se stegne u frižideru. Seći po želji štangle ili kocke.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus