Za božićni post ili Svetog Nikolu napravite ovu brzu posnu tortusa suvim voćem i keksom. Pravi se super brzo i lako, a ukus je fantastičan. Umesto suvog voća možete da koristite sveže voće i tako dobiti potpuno drugačiju poslasticu.

  • Sastojci:
  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 ml soka od pomorandže
  • ekstrat ruma
  • 100 g posnog margarina
  • Još je potrebno:
  • 200 g posnog šlaga
  • voda za šlag
  • 200 g kokosa
  • suvo voće po izboru

Priprema:

U mleveni keks dodati orahe, kakao, sok, rum i otopljen margarin. Izmešati rukom pa na poslužavniku oblikovati tortu. Umutiti šlag sa vodom, dodati kokos i umešati. Rasporediti šlag preko torte. Odozgo rasporediti po želji seckano suvo voće i ukrasiti po želji. Ostaviti preko noći da se stegne u frižideru. Seći po želji štangle ili kocke. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE