Kad nemate puno vremena, a volite domaća jela sa svim onim lepim aromama koje se stvore kada se hrana malo duže kuva, predlažemo vam da probate šnicle po receptu naše poznate food blogerke Milice Radović, koja je na Instagramu poznata pod imenom zalogaj_mr. Recepti koje nam ekskluzivno daje i snima su uvek savršeni, pita sa sirom koju smo nedavno objavili je nešto najukusnije što smo probali, a izuzetak nisu ni šnicle koje nam je pripremila za avgust. Priprema je neverovatno brza i jednostavna, a ostatak praktično "odradi" rerna. Uživajte.
- Sastojci:
- 6 šnicli od svinjskog vrata
- začini i malo brašna
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 300 ml kuvanog paradajza
- 300 ml vode
- 2 čena belog luka
- malo ulja za prženje
Priprema:
Meso začiniti, uvaljati u brašno, pa kratko sa obe strane ispržiti u ulju. Luk iseckati na krupnije šnite, šargarepu izrendati, pa prodinstati u ulju gde se i meso pržilo. Kada luk i šargarepa omekšaju, vratiti šnicle u šerpu, preliti paradajzom i vodom, začiniti po ukusu, pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nekih sat i po, do dva.
Pogledajte kako se pravi ovo ukusno jelo.
Pire krompir je idealan kao prilog ovim šniclama. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus