Pravljenje pogače može predstavljati pravu umetnost. U nastavku pogledajte kako to radi baka Jela i oprobajte se i vi u ovom izazovu. Sigurni smo da će vam uspeti, ukoliko budete pažljivo ispratili sve korake. Pored svog dekorativnog izgleda ova pogača je fenomenalnog ukusa i idealna je za razne svečanosti i druga porodična okupljanja.
- Sastojci:
- 300 ml mleka
- 500-550 g brašna
- malo soli
- 1 jaje
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 50 ml ulja
Priprema:
U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste. Narasli kvasac sipati u vanglicu, dodati jaje, ulje brašno, so i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min. Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih delova. Svaki deo razvući u valjak dužine oko 60 cm. Napraviti 3 takva valjka i 3 valjka od 50 cm. Na sredinu stola poređati 6 valjka a preko njih takođe 6 manjih valjka ..Pletenje same pogače pogledajte u videu ispod. Pogaču staviti u pleh 22cm koji ste obložili pek papirom..Pokriti folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180-190 stepeni oko 40 min. pa pokriti krpom da omekša.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus