Ukoliko se pridržavate Uskršnjeg posta, a prijelo vam se nešto slatko, predlažemo da napravite odličnu posnu tortu sa keksom, jabukama i bananama. Torta ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti, može da se pravi u bilo kom kalupu, ali i da se napravi kao rolat.
Umesto šlaga, možete od posne čokolade da napravite glazuru ili jednostavno da je napravite kao mrsnu verziju. Uživajte.
Sastojci:
- 450 g jabuka
- 4 zrelije banane
- 10 g vanilin šećera
- 40-100 g šećera u prahu
- cimet
- 250 g istopljenog posnog margarina
- 285 g mlevenog posnog keksa
- 220 g mlevenog oraha
Za dekoraciju:
- šlag
- voda
- mleveni keks
Priprema:
Dve banane ispasirajte sa vanilin šećerom i šećerom u prahu, pa dodajte rendane jabuke i cimet i sve lepo promešajte. Nakon toga, dodajte keks, istopljeni margarin i orahe, pa sve dobro sjedinite. Pola smese sipajte u kalup koji ste obložili alu folijom, pa stavite po sredini dve banane, jednu iza druge. Preko stavite preostalu smesu i ostavite pokrivenu u frižideru najmanje 3 sata. Umutite šlag sa vodom, pa dekorišite tortu koju ste izvadili iz kalupa. Na kraju pospite keksom.
Izvor: Cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem