Ukoliko se pridržavate Uskršnjeg posta, a prijelo vam se nešto slatko, predlažemo da napravite odličnu posnu tortu sa keksom, jabukama i bananama. Torta ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti, može da se pravi u bilo kom kalupu, ali i da se napravi kao rolat

Umesto šlaga, možete od posne čokolade da napravite glazuru ili jednostavno da je napravite kao mrsnu verziju. Uživajte. 

Sastojci:

  • 450 g jabuka 
  • 4 zrelije banane 
  • 10 g vanilin šećera
  • 40-100 g šećera u prahu 
  • cimet
  • 250 g istopljenog posnog margarina
  • 285 g mlevenog posnog keksa 
  • 220 g mlevenog oraha

Za dekoraciju:

  • šlag
  • voda
  • mleveni keks

Priprema:

Dve banane ispasirajte sa vanilin šećerom i šećerom u prahu, pa dodajte rendane jabuke i cimet i sve lepo promešajte. Nakon toga, dodajte keks, istopljeni margarin i orahe, pa sve dobro sjedinite. Pola smese sipajte u kalup koji ste obložili alu folijom, pa stavite po sredini dve banane, jednu iza druge. Preko stavite preostalu smesu i ostavite pokrivenu u frižideru najmanje 3 sata. Umutite šlag sa vodom, pa dekorišite tortu koju ste izvadili iz kalupa. Na kraju pospite keksom. 

Izvor: Cooking