Nanimako kocke izvorno potiču iz Kanade, tačnije iz gradića u Britanskoj Kolumbiji - Nanaimo po kom j ekolač i dobio ime. Poslastica koja ne zahteva pečenje, podseća na bajaderu, a osvojiti će vas na prvu. Kremasta tekstura maslaca i bogat ukus čokolade neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Sastojci:
Za crni sloj:
- 100 g otopljenog putera
- 50 g kakao praha
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 kesica vanilin šećer
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g seckanih oraha
- 50 g kokosa
Za beli sloj:
- 50 g otopljenog putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
- 1 kašika putera
Priprema:
Prvo, na pari skuvajte sastojke za prvi sloj. Pomešajte puter, kakao, šećer i vanilin šećer, pa dodajte jaje i sve kuvajte nekoliko minuta,dok se sve ne otopi i sjedini. Skinite sa vatre, dodajte keks, orahe i kokos, sve dobro izmešajte i sipajte u kalup koji ste pripremili. Ostavite da se potpuno ohladi pre nego što prelijete naredni fil. Za beli sloj puter umešajte sa šećerom, pa dodajte pavlaku i ekstrakt vanile. Sve to dovro umutite da dobijete glatku kremu umutite i ostavite sa strane. Tek kad se prvi sloj ohladi, prelijte preko, pa vratite u frižider. Na kraju otopite čokoladu sa puterom i pavlakom i prelijte sve sa glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus