Nanimako kocke izvorno potiču iz Kanade, tačnije iz gradića u Britanskoj Kolumbiji - Nanaimo po kom j ekolač i dobio ime. Poslastica koja ne zahteva pečenje, podseća na bajaderu, a osvojiti će vas na prvu. Kremasta tekstura maslaca i bogat ukus čokolade neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

Za crni sloj:

  • 100 g otopljenog putera
  • 50 g kakao praha
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 200 g mlevenog keksa
  • 50 g seckanih oraha
  • 50 g kokosa

Za beli sloj:

  • 50 g otopljenog putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 kašika putera

Priprema:

Prvo, na pari skuvajte sastojke za prvi sloj. Pomešajte puter, kakao, šećer i vanilin šećer, pa dodajte jaje i sve kuvajte nekoliko minuta,dok se sve ne otopi i sjedini. Skinite sa vatre, dodajte keks, orahe i kokos, sve dobro izmešajte i sipajte u kalup koji ste pripremili. Ostavite da se potpuno ohladi pre nego što prelijete naredni fil. Za beli sloj puter umešajte sa šećerom, pa dodajte pavlaku i ekstrakt vanile. Sve to dovro umutite da dobijete glatku kremu umutite i ostavite sa strane. Tek kad se prvi sloj ohladi, prelijte preko, pa vratite u frižider. Na kraju otopite čokoladu sa puterom i pavlakom i prelijte sve sa glazurom.

Izvor: Stvar ukusa