Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas. Priprema vam neće oduzeti više od 20 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu. Ovaj rolat posebno će obradovati sve ljubitelje kafe, jer je jedan od sastojaka. 

Sastojci:

Za koru:

  • 350 g mlevenog keksa
  • 80 g putera
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike skuvane kafe
  • 100 g mlečne čokolade

Za fil:

  • 3 kašike čokoladnog krema
  • 200 g kikiriki putera
  • 4 kašike šećera
  • 50 g kokosovog brašna

Priprema:

U šerpu stavite maslac, mleko, čokoladu i kafu, pa kuvajte na tihoj vatri sve vreme mešajući. Kada se čokolada i maslac otope, šerpu sklonite sa vatre, a onda dodajte mleveni keks i sve fino promešajte. Smesu ostavite da se ohladi, a onda je umesite. Na papir za pečenje prebacite smesu i razvucite je oklagijom u pravougaonik. Koru premažite čokoladnim kremom, a u posudi pomešajte kikiriki puter, šećer i kokosovo brašno. Dobijenu smesu nanesite preko krema. Urolajte zajedno sa papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Ohlađeni rolat secite na kriške željene veličine.

Izvor: Stvar ukusa