Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas. Priprema vam neće oduzeti više od 20 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu. Ovaj rolat posebno će obradovati sve ljubitelje kafe, jer je jedan od sastojaka.
Sastojci:
Za koru:
- 350 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 200 ml mleka
- 3 kašike skuvane kafe
- 100 g mlečne čokolade
Za fil:
- 3 kašike čokoladnog krema
- 200 g kikiriki putera
- 4 kašike šećera
- 50 g kokosovog brašna
Priprema:
U šerpu stavite maslac, mleko, čokoladu i kafu, pa kuvajte na tihoj vatri sve vreme mešajući. Kada se čokolada i maslac otope, šerpu sklonite sa vatre, a onda dodajte mleveni keks i sve fino promešajte. Smesu ostavite da se ohladi, a onda je umesite. Na papir za pečenje prebacite smesu i razvucite je oklagijom u pravougaonik. Koru premažite čokoladnim kremom, a u posudi pomešajte kikiriki puter, šećer i kokosovo brašno. Dobijenu smesu nanesite preko krema. Urolajte zajedno sa papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Ohlađeni rolat secite na kriške željene veličine.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus