Kada naiđemo na ideju sira u slatkišu, uglavnom prvo pomislimo na popularni čizkejk. Međutim, uz malo mašte i kreativnosti, sa sirom možete spojiti razne slatke sastojke i dobiti poslasticu koja će zadovoljiti sva čula. Donosimo vam recept za lisnato testo ispunjeno neverovatnom kombinacijom kozjeg sira i džema od borovnice.

Tokom pečenja kozji sir će omekšati i malo se rastopiti, a džem će ublažiti njegov intezivan ukus baš onoliko koliko treba. Ovo slatko pecivo najlepše je jesti dok je još vruće, ali ga možete i poslužiti i kada se ohladi - uživanje je zagarantovano!

Sastojci:

  • 250 g lisnatog testa 
  • 200 g kozjeg sira
  • džem od borovnice

Priprema:

Razvucite testo i pomoću kalupa isecite 6 krugova. Na pek papir stavite 2 cela kruga od testa jedno pored drugog. Zatim preko stavite 2 parčeta kozijeg sira okruglog oblika. Preostala 4 kruga, čašom isecite da vam ostane obod. Preko sira stavite po 2 oboda i pek papir prebacite u pleh. Bogato sipajte džem preko i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Kako se seče testo
Printscreen/YT/Home kitchen with Danny 
Kako se testo stavlja preko sira
Printscreen/YT/Home kitchen with Danny 

Kako da stavite testo na sir
Printscreen/YT/Home kitchen with Danny 

Izvor: Stvar ukusa