Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE SAMI DOMAĆE LISNATO TESTO: Uz njega će pogačice i kiflice biti još mekše, a sve sastojke imate u kući

Bilo koje pecivo lepše je kada se pravi od domaćeg lisnatog testa.

 Kako da napravim lisnato testo Izvor: Shutterstock

Lisnato testo neizbežan je deo mnogih poslastica koje svi volimo, od krempita i torti, pa sve do raznih pogačica i pita. Donosimo vam jednostavan recept za domaće lisnato testo, koje možete i da zaledite, pa da ga imate uvek spremno kada vam zatreba.

Sastojci:

  • 3 čaše brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašćica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 čaša vode
  • 200 g margarina

Možda će vas zanimati

Priprema:

Brašno pomešajte sa uljem, sirćetom, dodajte celo jaje, so i šećer, pa polako ulivajte vodu i mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a nakon toga ga podelite u 4 dela. Svaki od njih razvucite što tanje i premažite topljenim margarinom. Posle toga oko oklagije obmotajte koru, pa je zasecite sa jedne strane po dužini i razvijte u pravougaonik. Preklopite pravougaonik tako što ćete ga presaviti tri puta. Stavite u providnu foliju i u frižider na dva sata. Isto uradite i sa ostale tri kore. Nakon ovoga testo je spremno za upotrebu, a možete i da ga zamrznete i koristite kada vam zatreba, a biće jednako sveže kao da je tek umešeno.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti