Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC OD SAMO 2 SASTOJKA: Više ga nikad nećete kupovati - bez aditiva i konzervansa

Domaći maslac toliko je jednostavan za pravljenje, da ćete odmah spremati duplu meru.

 Kako se pravi maslac kod kuće Izvor: Printscreen/YT/ Cookrate- Italia

Već smo se do sada toliko puta uverili da kupljeni proizvod i onaj domaći spremljen kod kuće, ne mogu da se porede. Koji god proizvod da je u pitanju, uvek je bolje da ga sami napravite, jer ćete u tom slučaju znati šta ste zapravo pojeli, bez aditiva, pesticida i raznih drugih otrova.

Sastojci:

  • 2 l neutralne pavlake od 30 % masti
  • soli po ukusu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pavlaku ulijte u neku dublju činiju, i mutite mikserom na laganoj brzini da vam ne prska. U početku ćete dobiti šlag kao što je za torte, ali neka vas to ne zbuni, samo nastavite da mutite uz malo povećanu brzinu, dok ne počne još više da se zgušnjava i da se masnoća odvaja u grudvicama. U toku mućenja ako želite da bude slan dodajte so. Ispod tog zgrudvanog sloja će vam ostati tečnost i to je upravo ono što treba da se postigne. Kada se maslac zgusnuo, odvojte ga od tečnosti kašikom ili rukama, kako vam je zgodnije i ocedite od viška vode. Spustite ga na par sekundi u hladnu vodu, potom ponovo malo ocedite, oblikujte po želji i umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru da se stegne nekih sat vremena i spreman je za upotrebu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti