Već smo se do sada toliko puta uverili da kupljeni proizvod i onaj domaći spremljen kod kuće, ne mogu da se porede. Koji god proizvod da je u pitanju, uvek je bolje da ga sami napravite, jer ćete u tom slučaju znati šta ste zapravo pojeli, bez aditiva, pesticida i raznih drugih otrova.
Sastojci:
- 2 l neutralne pavlake od 30 % masti
- soli po ukusu
Priprema:
Pavlaku ulijte u neku dublju činiju, i mutite mikserom na laganoj brzini da vam ne prska. U početku ćete dobiti šlag kao što je za torte, ali neka vas to ne zbuni, samo nastavite da mutite uz malo povećanu brzinu, dok ne počne još više da se zgušnjava i da se masnoća odvaja u grudvicama. U toku mućenja ako želite da bude slan dodajte so. Ispod tog zgrudvanog sloja će vam ostati tečnost i to je upravo ono što treba da se postigne. Kada se maslac zgusnuo, odvojte ga od tečnosti kašikom ili rukama, kako vam je zgodnije i ocedite od viška vode. Spustite ga na par sekundi u hladnu vodu, potom ponovo malo ocedite, oblikujte po želji i umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru da se stegne nekih sat vremena i spreman je za upotrebu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem