Čuveni engleski sir čedar sada možete da napravite kod kuće. Potrebno vam je 5 sastojaka i da malo odstoji u frižideru. Čedar je beličasti sir i realtivno tvrd, ali može da bude i narandžast ako mu dodate začin kao što je anat. 

Ovo je najpopularniji sir u Velikoj Britaniji, ali i u Americi. Posle mocarele ljudi se najviše odpereljuju za čedar. Njega možete da koristite za testeninu, a odličan je izbor kada se prave makarone sa sirom

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 1 kašičica soli
  • 15 g putera
  • 200 g tvrdog sira
  • 6 kašika kukuruznog skroba

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, puter, so i skrob. Kuvajte dok se skrob lepo ne rastvori, pa dodajte rendani sir. Kuvajte uz konstatno mešanje dok se sve ne zgusne. Sipajte smesu u tetrapak od mleka koji ste oprali i stavite u frižider na 4-6 sati.