Čuveni engleski sir čedar sada možete da napravite kod kuće. Potrebno vam je 5 sastojaka i da malo odstoji u frižideru. Čedar je beličasti sir i realtivno tvrd, ali može da bude i narandžast ako mu dodate začin kao što je anat.
Ovo je najpopularniji sir u Velikoj Britaniji, ali i u Americi. Posle mocarele ljudi se najviše odpereljuju za čedar. Njega možete da koristite za testeninu, a odličan je izbor kada se prave makarone sa sirom.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 1 kašičica soli
- 15 g putera
- 200 g tvrdog sira
- 6 kašika kukuruznog skroba
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, puter, so i skrob. Kuvajte dok se skrob lepo ne rastvori, pa dodajte rendani sir. Kuvajte uz konstatno mešanje dok se sve ne zgusne. Sipajte smesu u tetrapak od mleka koji ste oprali i stavite u frižider na 4-6 sati.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus