Pasta je odličan izbor za večeru jer se brzo sprema, a i zasitno je jelo. Još ako napravite čuvenu alfredo pastu sa piletinom i pečurkama u kremastom sosu od pavlake za kuvanje dobićete obrok kojem niko neće moći da odoli. Parmezan u sosu ne samo što se rasteže nego daje i poseban šmek jelu. Uživajte u ukusu.
Sastojci:
- 200 g taljatela
- 2 pileća filea
- 1/2 crnog luka
- 6 pečuraka
- 1,5 šolja pavlake za kuvanje
- 1/2 šolje mleka
- 1/4 šolje parmezana
- 1/2 kašike mlevenog belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
Priprema:
Isecite meso na sitnije komade, pa propržite u tiganju u koji ste sipali 1 kašiku maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite pre prženja. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još 1 kašiku maslinovog ulja i kašiku puter. Kada se otopi dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži dodajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i parmezan, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Zatim vratite meso i još kratko kuvajte. Dodajte i taljatele i lepo promešajte.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus