Pasta je odličan izbor za večeru jer se brzo sprema, a i zasitno je jelo. Još ako napravite čuvenu alfredo pastu sa piletinom i pečurkama u kremastom sosu od pavlake za kuvanje dobićete obrok kojem niko neće moći da odoli. Parmezan u sosu ne samo što se rasteže nego daje i poseban šmek jelu. Uživajte u ukusu. 

Sastojci:

  • 200 g taljatela
  • 2 pileća filea 
  • 1/2 crnog luka
  • 6 pečuraka
  • 1,5 šolja pavlake za kuvanje 
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/4 šolje parmezana
  • 1/2 kašike mlevenog belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika neslanog putera

Priprema:

Isecite meso na sitnije komade, pa propržite u tiganju u koji ste sipali 1 kašiku maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite pre prženja.  Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još 1 kašiku maslinovog ulja i kašiku puter. Kada se otopi dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži dodajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i parmezan, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Zatim vratite meso i još kratko kuvajte. Dodajte i taljatele i lepo promešajte.