Lažnje lazanje su bolje, ali i jednostavnije za pripremu od originala. U jednoj posudi, npr. dubokom tiganju spremate sve. Kada su gotove dodajte rikotu i prorženi beli luk za još kremastiji i hrskaviji ukus. 
Umesto da sebi oduzimate vreme dok spremite klasičnu verziju lazanja, probajte ove iz jedne posude. 
Bilo bi dobro da izaberete pljosnate makarone koje podsećaju na testo za lazanje, ali mogu da posluže bilo koje. Tajna je u tome da beli luk dobro propržite kako bi dao poseban šmek jelu. 

Još jedan trik svakog prosefisionalnog kuvara je da začinite jelo dok pripremate kako bi bilo ukusno na kraju. Svaki sastojak začinite kako treba. Takođe ovo jelo možete da skuvate, pa da odložite u frižider. Kada vam zatreba izvadite i zapecite u rerni. Takođe, ako želite možete da dodate mleveno meso

Ako želite možete i da odlomite testeninu za lazanje pa da nju koristite. 

Sastojci:

  • 5-6 čena belog luka tanko narezane na čips
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 konzerva seckanog pelata 
  • 400 ml paradajz soka
  • 1 kutija makarona 
  • 800 ml vode 
  • 1/2 šolje parmezana
  • 1,5 šolja iseckane mocarele
  • rikota sir 

Priprema:

Iseckajte luk na tanke listiće, pa propržite na maslinovom ulju minut dva. Zatim sipajte u neku posudu, posolite i sklonite sa strane. U isti tiganj (treba da bude dublji tiganj) dodajte paradajz pire, pa mešajte. Zatim sipajte paradajz sok, pelat i makarone. Promešajte da se sjedini, pa sipajte vodu. Posolite i pobiberite po ukusu i promešajte da se sjedini. Poklopite i ostavite da se krčka 18 do 20 minuta, povremeno mešajući.

Rikotu posolite i pobiberite. Pomešajte mocarelu i parmezan, pa pola smese dodajte u makarone i promešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, a zatim izvadite i dodajte preostali sir. Vratite na još 10 minuta. Na gotovu lazanju sipajte pripremljeni beli luk i alužite uz rikotu.