Jelo sa povrćem koje može da bude obrok, ali i prilog. Samo iseckajte povrće, pa zapecite. A onda, preko sipajte preliv od paradajza, mleka i jaja za sočniji ukus. Na sve to ide i sir koji kada se istopi daje poseban šmek. Poslužite sa hlebom za ručak, ali i kao prilog mesu. Svi će vam tražiti recept. 

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • 3 manje tikvice 
  • 3 manja brokolija
  • 3 paprike 
  • 2 štapa celera 
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 5 paradajza 
  • 1 šargarepa
  • 4 jajeta
  • 100 ml mleka 
  • rendani sir 

Priprema:

Isecite patlidžan i tikvice sa sve koricom, kao i brokoli. Stavite u tepsiju. Preko dodajte seckanu papriku i celer. Beli lik isecite na listiće i stavite između povrća. Posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Rendanu šargarepu propržite sa seckanim crni lukom, pa dodajte isečeni paradajz. Kada se sve lepo isprži, sipajte u neku posudu i dodajte jaja i mleko. Lepo sjedinite. Prelijte preko pečenog povrća, pospite rendanim sirom i vratite u rernu još malo.