Jelo sa povrćem koje može da bude obrok, ali i prilog. Samo iseckajte povrće, pa zapecite. A onda, preko sipajte preliv od paradajza, mleka i jaja za sočniji ukus. Na sve to ide i sir koji kada se istopi daje poseban šmek. Poslužite sa hlebom za ručak, ali i kao prilog mesu. Svi će vam tražiti recept.
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 manje tikvice
- 3 manja brokolija
- 3 paprike
- 2 štapa celera
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 5 paradajza
- 1 šargarepa
- 4 jajeta
- 100 ml mleka
- rendani sir
Priprema:
Isecite patlidžan i tikvice sa sve koricom, kao i brokoli. Stavite u tepsiju. Preko dodajte seckanu papriku i celer. Beli lik isecite na listiće i stavite između povrća. Posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Rendanu šargarepu propržite sa seckanim crni lukom, pa dodajte isečeni paradajz. Kada se sve lepo isprži, sipajte u neku posudu i dodajte jaja i mleko. Lepo sjedinite. Prelijte preko pečenog povrća, pospite rendanim sirom i vratite u rernu još malo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus