Od kiselog kupusa pravimo podvarak i sarme, najlepša srpska jela tokom zime. Sada isprobajte recept za lažni podvarak koji se pravi sa svežim kupusom i svinjskim mesom. Poređajte sastojke u tepsiju i zapecite, a na vašem stolu će biti predivan ručak za celu porodicu. Garantnovano se svima sviđa, a priprema ne oduzima mnogo vremena. Pečenje je malo duži proces, ali za to vreme možete da se odmorite uz kafu ili domaći sok

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa 
  • 1 kg svinjskog mesa
  • 3 paradajza
  • so, biber, začinska paprika, lovorov list

Priprema:

Isecite kupus, pa ga posolite, pospite začinsku papriku i maslinovo ulje. Meso takođe isecite, pa ga posollite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Paradajz isecite na sitne komade ili narendajte.
Sipajte malo maslinovog ulja na dno tepsije. Poređajte kupus, meso, pa paradajz. Stavite lovorov list i nastavite da ređate istim redosledom dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da je kupus. Pokrijte tepsiju folijom i stavite poklopac. Pecite na 220°C oko 2,5 sata.