Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO DODATE 1 SASTOJAK DOBIĆETE NAJBOLJE SARME: Omiljeno jelo Srba sada još boljeg ukusa

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Sarma je tradicionalno srpsko jelo, a sada je kuvajte sa belim vinom.

Sarma 1527264314.jpg Izvor: Shutterstock

Sarmu svi obožavaju, ali je do sada niste kuvali sa belim vinom. Tradiconalnom srpskom jelu belo vino daje poseban šmek, pogotovo ako se doda i malo kima. Isprobajte da pripremite sarmu na ovaj način. Ako volite sarme, pored standardnih i sarmica od zelja, probajte i sarmu sa svežim kupusom.

Posle sarmi počastite se nekim ukusnim kolačem.  

Sastojci:

  • kiseli kupus
  • 800 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • malo slanine
  • pirinač
  • ½ glavice crnog luka
  • 1,5 kašičica začinske paprike
  • 1 šoljica belog vina
  • malo kima, lovorov list
  • suvo meso

Možda će vas zanimati

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na nekoliko minuta samo da omekša. Lepo sjedinite. Ako želite, možete da propržite luk, šargarepu, slaninu i meso. 

Začinsku papriku pomešajte sa vodom i pospite na dno šerpe. Preko stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme isecite vrh i stavite punu kašiku mesa i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso. Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list. Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

To je omiljeno jelo svih ljudi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti