Ako ste ljubitelj morskih plodova, lignje spremljene na ovaj način će vas oduševiti.
Sastojci:
- 400 g lignji (jedno pakovanje)
- 1 čaša belog vina
- svež peršun
- 2-3 čena belog luka
- limun
Prilog:
- krompir
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje, poklopite i kuvajte par minuta. Sipajte vino i nastavite da kuvate poklopljeno. Pred kraj dodajte sitno seckan peršun i limun isečen na kolutove.
Kada se krompir skuva i njega ubacite u lignje da malo upije tečnost.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem