Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Predjelo za Svetog Nikolu ili postan ručak: Lignje kuvane u vinu i limunu

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Predjelo za Svetog Nikolu ili postan ručak: Lignje kuvane u vinu i limunu

Izvor: Foto: Shutterstock

Ako ste ljubitelj morskih plodova, lignje spremljene na ovaj način će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 400 g lignji (jedno pakovanje)
  • 1 čaša belog vina
  • svež peršun
  • 2-3 čena belog luka
  • limun

Prilog:

  • krompir

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje, poklopite i kuvajte par minuta. Sipajte vino i nastavite da kuvate poklopljeno. Pred kraj dodajte sitno seckan peršun i limun isečen na kolutove.

Kada se krompir skuva i njega ubacite u lignje da malo upije tečnost.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti