Da jednostavno i ukusno ide zajedno, dokazuje ovaj recept za piletinu. U sosu od senfa i pavlake ste sigurno pravili piletnu, ali kako bi ona bila još sočnija dodajte u sos i belo vino. Potrebno vam je da piletinu prvo ispečete, i da je vratite nazad tek kada napravite beli sos u kome će se još malo kuvati. Ovo jelo brzo se sprema, tako da se nećete zadržati mnogo u kuhinji, a i sve se pravi u jednoj posudi, tiganju. Krajnji rezultat će vas oduševiti, a piletina u belom sosu postaće vaš omiljeni ručak. Ako želite poslužite meso uz pire krompir ili pirinač, a nakon toga zasladite se čokoladnim kolačem.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- 250 ml pilećeg bujona
- 150 ml pavlake
- 4 kašičice običnog ili dižon senfa (može i oba)
Priprema:
Stavite piletinu da se ispeče, začinite, pa kad dobije braon boju sa obe strane izvadite je. Zatim u isti tiganj možete staviti iseckan crni i beli luk, posolite ga, pa promešajte. Sipajte vino, pileći temeljac, vratite piletinu u tiganj, pa dodajte senf i pavlaku. Kuvajte nekoliko minuta na srednjoj temperaturi, pa na kraju dodajte peršun.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus