Da jednostavno i ukusno ide zajedno, dokazuje ovaj recept za piletinu. U sosu od senfa i pavlake ste sigurno pravili piletnu, ali kako bi ona bila još sočnija dodajte u sos i belo vino. Potrebno vam je da piletinu prvo ispečete, i da je vratite nazad tek kada napravite beli sos u kome će se još malo kuvati. Ovo jelo brzo se sprema, tako da se nećete zadržati mnogo u kuhinji, a i sve se pravi u jednoj posudi, tiganju. Krajnji rezultat će vas oduševiti, a piletina u belom sosu postaće vaš omiljeni ručak. Ako želite poslužite meso uz pire krompir ili pirinač, a nakon toga zasladite se  čokoladnim kolačem.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 100 ml belog vina
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 150 ml pavlake
  • 4 kašičice običnog ili dižon senfa (može i oba)

Priprema:

Stavite piletinu da se ispeče, začinite, pa kad dobije braon boju sa obe strane izvadite je. Zatim u isti tiganj možete staviti iseckan crni i beli luk, posolite ga, pa promešajte. Sipajte vino, pileći temeljac, vratite piletinu u tiganj, pa dodajte senf i pavlaku. Kuvajte nekoliko minuta na srednjoj temperaturi, pa na kraju dodajte peršun.