Kako nam dolaze sve hladniji dan, dobro će doći recept za jelo, koje osim što se izdvaja po svojoj jačini, dovoljno je i izdašno. Jedno od takvih jela je i kon karne, zaljućeno juneće mleveno meso ili piletina sa pavlakom i povrćem. Ovaj recept potiče iz 16. veka, meksički je specijalitet i u prevodu znači čili sa mesom. Osim ljutih paprika, koje možete da izostavite ako ih ne jedete, idu i šargarepa, kukuruz i paradajz. Zbog pavlake meso biva sočnije i mekše od bilo kog drugog. Ovo popularno jelo Latinske Amerike pravi je izbor za vas, ako volite pikantna i aromatična jela, koje kada bude spremno možete servirati uz pirinač i parče vašeg omiljenog hleba.
Sastojci:
- 3 pileća prsa
- 3-4 šargarepe
- 1 konzervirani kukuruz
- 2 paradajza
- čili paprika (po izboru)
- 200 g pavlake
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice crnog bibera, kurkume, belog luka u prahu
- 1/2 kašičice paprike
Priprema:
Pileća prsa isecite na veće kocke, pa propržite na maslinovom ulju 3-4 minuta na umernoj teperaturi. Dodajte sitno iseckanu šargarepu, poklopite tiganj i ostavite još 5 minuta. Stavite kukuruz i kuvajte još 3-4 minuta, pa onda i sitno iseckan paradajz i sve začinite. Kuvajte još 2 minuta, pa sipajte pavlaku i ostavite da se krčka još koji minut. Servirajte uz pirinač.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način