Ako nemate ideju šta da pripremate - paprikaš je uvek pravo rešenje. Međutim danas sa vama delimo recept za klasično jelo na kašiku ali na malo drugačiji način nego što ste navikli. Ovaj paprikaš nije sa krompirom i piletinom već sa pirinčem i suvim mesom. Isprobajte i uživajte u fenomenalnom ukusu.

Najbolji je ako ga poslužite uz pire krompir.

Sastojci:

  • 3 glavice crnog luka
  • oko 400 g pirinča
  • 200 g suvog mesa bez kostiju
  • 1 kašika suvog začina
  • 0,5 dcl ulja
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike ravne mlevene crvene paprike
  • so
  • voda
  • pola veze peršunovog lišća
  • Možete još dodati jednu svežu papriku da zamiriše

Priprema:

Luk sitno iseckajte i ispržite na ulju. Sa njim malo prodinstajte suvo meso. Dodajte opran pirinač i nalijte vode da bude jedan prst iznad. Kuvajte uz dodavanje vode po potrebi i mešajte često. Pred kraj začinite i ubacite iseckan beli luk i persunovo lišće. Još malo kuvajte, nema potrebe da bude pirinač skroz kuvan. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite još 10- tak minuta da se pirinač raširi. Ako dodajete papriku, nju možete ubaciti sa lukom da se dinsta ili staviti celu.

Izvor: serpica.net