Ako nemate ideju šta da pripremate - paprikaš je uvek pravo rešenje. Međutim danas sa vama delimo recept za klasično jelo na kašiku ali na malo drugačiji način nego što ste navikli. Ovaj paprikaš nije sa krompirom i piletinom već sa pirinčem i suvim mesom. Isprobajte i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Najbolji je ako ga poslužite uz pire krompir.
Sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- oko 400 g pirinča
- 200 g suvog mesa bez kostiju
- 1 kašika suvog začina
- 0,5 dcl ulja
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ravne mlevene crvene paprike
- so
- voda
- pola veze peršunovog lišća
- Možete još dodati jednu svežu papriku da zamiriše
Priprema:
Luk sitno iseckajte i ispržite na ulju. Sa njim malo prodinstajte suvo meso. Dodajte opran pirinač i nalijte vode da bude jedan prst iznad. Kuvajte uz dodavanje vode po potrebi i mešajte često. Pred kraj začinite i ubacite iseckan beli luk i persunovo lišće. Još malo kuvajte, nema potrebe da bude pirinač skroz kuvan. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite još 10- tak minuta da se pirinač raširi. Ako dodajete papriku, nju možete ubaciti sa lukom da se dinsta ili staviti celu.
Izvor: serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem