Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Ručak na kašiku za koji vam ne treba puno kulinarskog umeća - PILEĆI PAPRIKAŠ

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Ručak na kašiku za koji vam ne treba puno kulinarskog umeća - PILEĆI PAPRIKAŠ

Izvor: Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Ako nemate ideju šta da pripremate - pileći paprikaš je uvek pravo rešenje.

Klasično jelo na kašiku koje se sastoji od krompira i piletine je nešto što svi vole i svima prija.

Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte.

Sastojci:

  • 300 g bataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena ili zelena paprika
  • 2 šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 1 paradajz sok
  • suvi začin, biber, slatka začinska paprika, so
  • 2-3 krompira
  • svež peršun

Za zapršku: 

  • 1 kašičica brašna
  • voda

Priprema:

U šerpu sipajte ulje, a kada se zagreje dodajte seckani crni luk i piletinu. Dinstajte nekih 10-ak minuta. Dodajte seckanu papriku, šargaprepu isečenu na kolutove i seckani beli luk. Nakon 15 minuta kuvanja dodajte paradajz sok. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i začinsku papriku. Kuvajte još neko vreme, pa dodajte krompir seckan na kocke. Kuvajte na umerenoj temperaturi još nekih pola sata minuta.

Napravite zapršku tako što ćete brašno pomešati sa malo vode. Promešajte da nestanu sve grudvice. Pred kraj kuvanja sipajte zapršku i promešajte. Na kraju dodajete secakni peršun.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti