Ako nemate ideju šta da pripremate - pileći paprikaš je uvek pravo rešenje.
Klasično jelo na kašiku koje se sastoji od krompira i piletine je nešto što svi vole i svima prija.
Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte.
Sastojci:
- 300 g bataka
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena ili zelena paprika
- 2 šargarepe
- 1 čen belog luka
- 1 paradajz sok
- suvi začin, biber, slatka začinska paprika, so
- 2-3 krompira
- svež peršun
Za zapršku:
- 1 kašičica brašna
- voda
Priprema:
U šerpu sipajte ulje, a kada se zagreje dodajte seckani crni luk i piletinu. Dinstajte nekih 10-ak minuta. Dodajte seckanu papriku, šargaprepu isečenu na kolutove i seckani beli luk. Nakon 15 minuta kuvanja dodajte paradajz sok. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i začinsku papriku. Kuvajte još neko vreme, pa dodajte krompir seckan na kocke. Kuvajte na umerenoj temperaturi još nekih pola sata minuta.
Napravite zapršku tako što ćete brašno pomešati sa malo vode. Promešajte da nestanu sve grudvice. Pred kraj kuvanja sipajte zapršku i promešajte. Na kraju dodajete secakni peršun.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus